Huisvesting advies

Pagina terug

Bent u op zoek naar een nieuwe huisvesting voor uw bedrijf? Wij kunnen u tijdens het gehele proces helpen, van het vooronderzoek tot aan de onderhoudsplannen. We zorgen ervoor dat het traject vlekkeloos verloopt, zodat u er geen omkijken meer naar heeft. Voor u het weet hebben uw werknemers zich geïnstalleerd in hun nieuwe kantoor. Wij ondersteunen op het gebied van:

Project management

Het verhuizen van een bedrijf is een klus die vaak wordt onderschat. Het traject neemt veel tijd in beslag en vraagt om gespecialiseerd projectmanagement. Libra Advies kan het gehele traject voor u verzorgen, of ondersteuning bieden aan uw eigen projectmanager. Wij hebben jarenlange ervaring met kleine (10 werkplekken) en zeer grote verhuizingen (700+ werkplekken).

Nul meting / bezettingsraad meten

Ieder verhuisidee begint met het vaststellen van de huidige (Ist) situatie. Waar loopt u tegenaan? Wat zijn de behoeften? Onderdeel van de analyse is een bezettingsgraadmeting. Hoeveel werkplekken worden er momenteel gebruikt? Leegstand is ineffici├źnt, dus slimmere oplossingen kunnen geld opleveren. Libra Advies kan de situatie analyseren, glashelder in kaart brengen en inzicht geven in welke huisvesting optimaal past bij uw behoeftes.

Locatie selectie en inrichtingsadvies

Wilt u kopen of huren? Welke locatie past bij uw wensen? Libra advies stelt een PVE op aan de hand van een analyse en interviews en adviseert op het gebied van aanhuur. Daarnaast helpt Libra Advies uw visie vorm te geven en deze te vertalen naar het interieur van uw kantoor. Zo wordt het nieuwe kantoor een fijne plek, waar werknemers met plezier werken.

Begroting / onderhoudsplan opstellen

De kosten zijn niet onbelangrijk bij de besluitvorming op het gebied van huisvesting. Wij berekenen investerings- en exploitatiekosten en stellen een begroting op. En als het gebouw in gebruik is genomen? Wij zorgen ervoor dat de onderhoudskosten geen verrassing vormen. Daarom stellen wij meerjarige onderhoudsplanningen voor gebouwen op, inclusief kostenramingen.